Novčanik za kartice „must have“ za svakog muškarca

Sadržaj

Novčanik za kartice ili popularno card-holderi, postaju sve popularniji izbor za muškarce. Moderan muškarac koji voli usku odeću teško se odlučuje za velike, glomazne novčanike, bez obzira na funkcionalnost. Sa manje funkcija od standardnog novčanika, novčanici za kartice poseduju jedinstvenu osobinu koja je mnogim muškarcima danas bitna – mnogo je manjih dimenzija.

U zavisnosti šta Vam je potrebno, ovaj tekst je namenjen upravo Vama, da lakše odaberete vrstu novčanika za kartice. Da li želite da ga nosite uvek ili samo u određenim sitacijama? Da li ih nosite u džepu ili torbici? Da li želite jeftiniji ili Vam to ne igra ulogu (a da manja cena ne utiče na kvalitet)?

Ovde ćemo Vam predstaviti 3 vrste novčanika za kartice (card-holdera), i predočiti Vam prednosti i mane, da možete što lakše i bolje odabrati onaj koji odgovara upravo Vama.

Vrste novčanika za kartice

Činjenica da su svi novčanici za kartice malih dimenzija ne umanjuje mogućnosti biranja modela i vrste… U zavisnosti od maštovitosti dizajnera i ovi novčanici, mogu biti više ili manje funkcionalni. Međutim, novčanik za kartice sa manje funkcija nije beskoristan ili nefukcionalan. Manje funkcija znači manje dimenzija i naravno sve zavisi od želja i stila osobe koja ga nosi.

Novčanici za kartice koji poseduju samo odeljke za kartice

Ovi novčanici su dimenzija malo većih od same kartice. U njih ne možete staviti novac već samo kartice standardnih veličina, što podrazumeva kako platne kartice tako i različite dokumente. Dimezija oko 11.5x8cm (u zavisnosti od modela) ali praktično bez debljine, ovi novčanici za kartice idealni su za muškarce koji nose samo kartice. Ili za one koji u zavisnosti od situacije i stila oblačenja, u nekom momentu nose samo kartice. U tom slučaju se koristi kao povremeni a ne stalni modni detalj. Ovi novčanici za kartice najpopularniji su u prolećnim i letnjim mesecima kada se nosi manje odeće, bez jakni i sl.

Novčanici koji poseduju i dodatni odeljak za metalni/papirni novac

Novčanici za kartice koji poseduju još neki, dodatni odeljak, u koji može da se stavi papirni ili metalni novac, malo su praktičniji nego prvi. Oni imaju uglavnom odeljak na ziper u kome može da se ponese i određena količina novca. Uglavnom nisu mnogo većih dimenzija (u zavisnosti od modela ali oko 12×9.5) i često su i sami izuzetno tanki (do 1cm kada su prazni). Ovi novčanici mogu se koristiti i kao stalni i kao povremeni. 

Novčanici za kartice sa odeljcima za papirni i metalni novac

Ovi novčanici mogu se nazvati i mini novčanici, a ne card-holderi. Ovo je zbog toga što su oni između regularnih novčanika i novčanika za kartice. Oni su uglavnom bi-fold modeli (preklapaju se na pola) i imaju odeljke za metalni i papitni novac. Oni su često manjih dimenzija od prethodnih (oko 11x8cm) upravo iz razloga što se preklapaju pa im to daje mogućnost da budu manji. Međutim ovi novčanici za kartice (ili mini novčanici) imaju debljinu, pa nije tako udobno nositi ih u džepu uskih pantalona ili šorceva. Oni pružaju dodatnu mogućnost nošenja novca, ali nisu toliko tanki i neprimetni kao prethodni.

Kako odabrati pravi novčanik za kartice?

Sada kada znate kakvi novčanici postoje, jedino treba da budete sigurni u to šta Vam treba. Da li želite da ga nosite stalno, kao regularni novčanik (u kom slučaju trebate odabrati drugu ili treću varijantu) ili kao povremeni (u kom slučaju Vam je potrebna prva ili druga vrsta). Sa ovim novčanicima ne možete mnogo pogrešiti. Manja cena Vam dopušta i da pogrešite te da ga imate u svojoj kolekciji za neku posebnu priliku… realno, nikada Vam neće biti višak i neupotrebljiv.

Zaključak 

Ukoliko želite kvalitetan novčanik za kartice, morate znati koje su Vam potrebe. Pozitivna stvar kod ovih novčanika je ta što su i do 40-50% jeftiniji od standardnih novčanika. To Vam daje mogućnost da ga imate u svojoj kolekciji i kao rezervnu varijantu ili da ih imate više na raspolaganju. Naravno sve u zavisnosti od želje i mogućnosti.

Kao i kod standardnih novčanika, i novčanici za kartice mogu imati RFID zaštitu. To je zaštita vaših kartica koje imaju beskontaktne čitače (peskontaktno plaćanje, kartice za otključavcanje i sl.). O ovakvoj zaštiti kod novčanika možete čitati kod nas na blogu o RFID zaštiti.

Takođe, bitno je pomenuti da pored cene ipak mora da se gleda i kvalitet. Ovakvi novčanici za kartice, najkvalitetniji su ukoliko su izrađeni od kože (kao i standardni novčanici). Oni će tražiti malo veće ulaganje u startu, ali će Vam se na duge staze svakako isplatiti.

Kompletnu ponudu standardnih novčanika kao i novčanika za kartice možete videti ovde.