6 saveta kako odabrati pravu žensku torbu

Sadržaj

6 saveta kako da odaberete torbu, na šta treba da obratite pažnju

Prava veličina

Prava veličina jedna je od najbitnijih stvari kod odabira prave torbe za Vas. Kao i kada kupujete haljinu ili bilo koji drugi odevni predmet i sa torbom možete da istaknete određene delove tela i Vaše karakteristike. Odabrati pogrešnu veličinu torbe može biti isto kao odabrati pogrešne farmerke i tako se može desiti da istaknete pogrešne stvari. Isto tako, odabirom prave veličine (naravno ne zanemarujući odabir boje, stila i sl.) možete prikriti svoje mane.
Tako, ukoliko ste sitne građe (naročito ispod 160 cm), nikako ne biste trebali kupiti veliku torbu i obrnuto – ukoliko ste visoki gledajte da izbegnete kupovino male torbe. Tako ćete izbeći da vizuelno istaknete razliku u veličini.
Naravno, pri odabiru veličine torbe morate obratiti pažnju i na svoje navike i to šta ćete nositi u torbi. Nemojte dozvoliti sebi da nakon kupovine torbe shvatite da Vam veličina nije dovoljna i da u nju ne možete da stavite sve što Vam treba i što ste navikli da nostite sa sobom. Odabir prave veličine torbe mora biti pravi odnos između stila (šta želite da istaknete/prikrijete) i potreba (šta u njoj nosite).

Udobnost i komfor

Ovde treba da sebe pitate dva pitanja. Kako bih volela da nosim torbu i kako bih volela da su mi stvari u torbi organizovane? Torbu ćete nositi na posao, sa posla, na sastanak, u grad, u šetnju… sve to vreme torba treba da je sa Vama i da Vas ne opterećuje. Zato treba obratiti pažnju na težinu i način nošenja koji Vama najviše prija (u ruci, preko jednog ili oba ramena…).

Tako ćete i odabrati torbu koja nema kaiš za rame, koja ima kaiš (koja može da se nosi i dijagonalno) ili ćete torbu u vidu malog ranca (najčešće kožnog). Kada pričamo o komfortu i organizaciji stvari u torbi bitno je da znate kakve su Vam navike. Da li volite da nosite neeke stvari u spoljašnjim džepovima i da tačno znate gde Vam se šta nalazi, ili Vam to i nije toliko bitno i volite da Vam se sve nalazi unutar same torbe (i da zagnjurite glavu u torbu tražeći ogledalce, pincetu ili telefon koji zvoni )

6 saveta kako odabrati pravu žensku torbu

Pravi model

Pored veličine i udobnosti, bitna stvar o kojoj treba voditi računa jeste model torbe koji će odgovarati Vašoj ličnosti i figuri. Jedno od najprostijih pravila vezanih za model torbe jeste da se prati figura i uzme torba koja je po obliku suprotna figuri. To bi trebalo da znači da, ukoliko ste visoki i mršavi Vi treba da nosite zaobljene i torbe kvadratnih oblika. Sa druge strane ako ste niže visine i/ili krupnije građe, za Vas je najbolji izdužen i pravougan oblik torbe. I u ovom slučaju, kao i kod veličine torbe, treba naglašavati kontrast.

Centar pažnje (koji deo tela bi voleli da istaknete)

Važno je da zapamtite da će torba da istakne onaj deo tela blizu kog se nalazi. Torba koja se nosi u ruci najviše će usmeriti pažnju na šake, prste i nokte pa u tom slučaju treba odabrati torbu preko ramena. Sa druge strane torba preko ramena, koja se nosi u visini struka pažnju usmeriti na kuk i struk.


Takođe, torba koja se nosi dijagonalno preko ramena najviše će da istakne grudi i za ovakvu torbu ne bi trebalo da se odlučite ukoliko imate velike ili izrazito male grudi.

Bezbednost

Osnovna namena torbe jeste da se u njoj nose novac i druge više ili manje vredne stvari. Iz tog razloga treba razmišljati i o situacijama u kojima će se torba nositi te otvorene torbe ne bi trebalo nositi ukoliko ima rizika da Vam neko izvuče nešto iz nje. Takođe, ukoliko volite da nosite telefon u spoljašnjem džepu torbe, veoma je važno da taj deo čuvate tako što ćete u gužvi (npr u gradskom prevozu) taj džep okrenuti prema sebi.

Boja i stil

Da li će ova torba da se slaže sa mojom odećom i stilom odevanja? Ukoliko nemate mogućnosti da u garderoberu imate 50+ različitih torbi, pri kupovini morate obratiti pažnju na to da tu torbu možete nositi sa različitim kombinacijama odeće i u različitim situacijama. Najčešće i najbolje su neutralne i obične boje za torbu kao što su crna, siva, crvena, plava i bež.
Kupovina torbe je važna stvar i ne treba je shvatati olako… treba dobro da razmislite o gore navedenim pitanjima. Napraviti najbolji balans između stila, dobre organizacije, udobnosti, komforta i sl.
Ukoliko Vam nismo mnogo pomogli sa našim savetima nadamo se bar da Vam nismo previše zakomplikovali kupovinu ovog modnog detalja.

Našu ponudu ženskih torbi možete pogledati klikom na ovaj link.

Novi ste kod nas?
Zato Vam dajemo

10%
POPUSTA

NA CELU KUPOVINU

Samo treba da nam ostavite Ime i email adresu kako bi Vam poslali kupon sa popustom i kako bi bili u toku sa našim akcijama i novostima sa bloga